marți, 7 aprilie 2009

Workshopul EXYZT la Cluj

EXYZT sunt un grup multidisciplinar de arhitecti si artisti din Paris care promoveaza un mod inedit de a intelege problemele legate de arhitectura si urbanism. Lucrand cu instrumente precum instalatii, structuri efemere, performance si media ei reusesc sa faca din fiecare proiect un spectacol total, inconturnabil. Impreuna cu 3RS (oaspetii nostri de acum 2 ani) au realizat Pavilionul Frantei la Bienala de la Venetia. La Zilele Arhitecturii 2009 ei vor coordona un workshop cu studentii romani inscrisi la workshop


CONTINUT:

Intreg demersul se va cristaliza sub forma unui "forum de pshihanaliza a orasului" care in timpul Zilelor Arhitecturii se va stabili in cartierul Zorilor (Dima intersectie cu Pasteur) si care va fi interfata comunicarii echipei cu locuitorii cartierului. Prezentarea rezultatelor workshopului va fi o alta tema la care echipa va trebui sa reflecteze, avand in vedere faptul ca cel mai important element de lucru va fi "strada" care va trebui sa reactioneze dar si sa primeasca un feedback usor lizibil din partea echipei.


ATELIERUL EXYZT se va desfasura intre 11-16 mai in timpul Zilelor Arhitecturii si va fi coordonata de Nicolas Henninger si Dimitri Messu, luand forma stabilita in 27-28 aprilie.
Lista este inchisa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu